Almere City FC website, mobile first

do, 08/13/2015 - 16:25 -- admin

 

Almere City FC heeft naast de KNVB Clubapp nu ook een responsive website. Dit heeft als voordeel dat alle informatie die op de website geplaatst wordt op alle devices goed te lezen is.

De oude website was inmiddels alweer gedateerd en Archimedict BV heeft onder het sponsor contract dat zijn met Almere City FC heeft de website een volledig nieuwe look and feel gegeven. Mobile first zoals tegenwoordig de marketing het noemt. ,,Dat betekent eigenlijk niets anders dat je als ontwerper eerst naar de kleine schermen van een mobiel device kijkt. Omdat op deze grote de data nog steeds goed te lezen moet zijn,'' als Mario de Best van Archimedict. Hij vervolgt: ,,Wanneer het mobiel past kun je het op het formaat van een computer beeldscherm nog net even mooier aankleden. Dat is ook precies van de ontwerpers van Archimedict in dit traject hebben gedaan.''

In de afbeelding zien we twee keer de homepage. Een keer op een computerscherm grootte en daarvoor nog een keer op mobiele grootte. Behalve de grootte van de afbeeldingen zien we ook dat de titels van de artikelen op een andere gepositioneerd moesten worden. Dit om alles goed leesbaar te houden.